Tuesday, 18 December 2012

done with sem two!

hello my dearest blog. atoto. maap ler lame tak menjenguk. tade mase. a lot work n things i got to settle down! now i'm really free. yup. err. nak citer ape eh? erm. oke. i'm done with sem two! hell yeah! haha. selamat tinggal sem yang paling susa. yang paling bermasalah penah aku rase. macam2 jadik taooo. sedih nyahh. huhu. so tak payah cite panjang. tutup buku sem dua. sekarang bukak buku sem tiga pulak. so hello sem tiga. i'm coming to you beybehh! mmuahh!

cheer up guys! yeah! love you forever paeh!
 O_o
*sempat lagi tinggalkan pesanan kan. hehe.<3* 
 

Sunday, 29 July 2012

distance

DISTANCE! atau dalam bahasa ibunda kita JARAK. jarak aku dan dia semakin jauh. dan jauh. dan jauh. huhu. sedih! tapi kena lah berkorban. demi mase depan dia dan aku jugak. chewahh! bagus lah kan. sorang kat utara. sorang lagi kat selatan. sweet! then nanti jumpa tengah2 antara utara dan selatan. awhh!
  rindu? tipu lah kalau tak rindu kan. but dah jauh2 nih makin tough lah hubungan kami. nanti benda kecik pun bole jadi besar. moge2 ALLAH panjangkanlah jodoh kami. amin ya ALLAH! aku percaye die setia. dan aku akan setia menanti die. pehhh. jiwang kau. tapi seriously. i love him. like seriously i'm  in love with him! please. don't leave me paeh ?? take care of yourself sayang. i promise. i'll be waiting for you love. i will love you every moment forever. i can't promise that i'll be there for you every second.  but i promise that i will always be on your side, always 'there' when you need me every moment FOREVER.
i love you more and more love.
;)


i miss you.
and i will always miss us.
love you.
;)

Friday, 27 July 2012

RAMADHAN

RAMADHAN!
 cepat je mase berlalu kan. dah masuk bulan puasa dah. teringat pulak dekat suasane ramadhan kat kampung. walaupun tak meriah sangat. tapi seronok sebab family ade kan. kat sini pandai2 lah kau nak berbuka macam mane. sahur pun tak bangun. dulu kompom2 mak pakse jugak suh bangun sahur. sekarang celik2 mata je dah pukuk 6 pagi.. hewhew~~ sedih sebenarnye nih. tapi apakan daye.. saye anak perantau. sabar je lah. itu je yang mampu cakap. ape yang jadi ade hikmahnya insyaALLAH.
 moge dalam bulan mulie nih kite dapat mempertingkatkan iman dan ibadah masing2. aku bukan lah baik sangat. tapi tak salah kalau kita saling mengingati kan?
;)

 SALAM RAMADHAN AL MUBARAK! 
;)

Tuesday, 17 July 2012

speechless. . .



sakit hati. YA! hancur hati! semestinya YA! remuk hati. ofcoz!! berkecai hati!sangat2!
aku bukan nak pentingkan diri tahu? cume kadang2 hati aku memang mudah tersentuh.
mudah sangat lah nak nangis. before that. aku bukan nak tagih simpati eh? jangan nak salah faham. aku mintak maaf sangat2 kat kau. tak terniat nak wat ko rase begini. aku sedar silap aku dan aku mintak maaf dah datangkan masalah pade kau. sorry. aku memang tidak bergune dalam hidup kau. but.. IF TOMORROW NEVER COMES. i just want to you know that i love you with all my heart love. sorry. aku tak sengaja wat masalah. tapi dalam masa yang sama. hati aku tersentuh dengan ape yang kau cakap. aku bukan nak pentingkan diri. maaf. aku pun ade perasaan. kau boleh tuduh aku pentingkan diri. tak mengapa. aku faham.
btw. i really2 sorry for what happened just now. I'M JUST NOT PERFECT ENOUGH FOR YOU. i'm sorry if it's hurts you so badly. i didn't meant to. last words. i swear to love you every moment forever. and now i', speechless with my own words. 
T.T


 

Saturday, 7 July 2012

All grown up

all grown up. sume dah besar2 dah sekarang. memang lah kan. takkan makin mengecik plak. bole tanye lagi kan. hmm. teringat plak zaman budak2 dulu. sonok wooo.
bile time raye lah paling seronok. semua sepupu sepapat balek kampung.
satu umah penuh.  mule2 sampai kampung berani pandang je sepupu.
segan nak tegur lah kununnyerr. bile mak bapak p begosip nak geng mereka..
ape lagi.. bermula lah pengembaraan kami. panjat pokok rambutan lah.
kejar ayam belakang rumah. pelangkung kucing nga tidoq. (maafkan kami wahai si kucing).hewhew. da maghrib plak dengar mak jerit2 suh balek rumah.malam raye plak pakat2 men bunge raye n main mercun. sonok woo.
haishh.. rindu betul lah zaman kecik kecik dulu. gembiraa je. tadek nak piki masalah duit lah ape la. macam2 kena piki sekarang nih. sekarang masing da besar. ade yang masih belajar cam aku ni. ade yang da keje. ikatan tuh dah semakin longgar. ye lah. masing2 ade komitmen. tapi moge2 ikatan persaudaraan itu masih kuat dan tak pudar di telan zaman.
;)

all grown up! ;)

 meet the cousins.. ;)

yang nih sedare sebelah mak. sebelah ayah tadek gambar lah plak. tp paling meriah sebelah ayah lah kan. the NIN'S FAMILY.. 
;) 

Monday, 2 July 2012

the wedding

the wedding.. kahwin.. nikah.. married.. tapi bukan aku lah.. hewhew..
sepupu aku haa yang dah kahwin.. she's 18 and she's married!!
what a surprise.. but tak terkejut sangat lah kan.. sebab ramai dah kawin mude 
sekarang nih.. tapi untungnyer sepupu aku nih dye dapat kahwin nan mat arab
and soo fucking rich!!! mat arab nih pun nampak baik.. soo..
lucky lah dye.. dah itu rezeki dye.. ramai jugak lah yang terkejut beruk dengar dye nak 
kahwin.. hhoho.. she's so young mann.. tak pe lah.. name pun dah jodoh kan..
so aku doa'kan yang terbaek lah untuk dye..
pas nih dye stay kat german.. nath bile lah dapat jumpe lagi..
btw.. congratzz my cousin NADIA ZULKIFLI.. ;)

meet the young bride! ;)

  the wedding.. ;)



 meet brotha and sista!

cousin! #aslam# ;)


sempat lagi berphotoshoot kan.. haha..  tak kisah lah.. kadang2 majlis macam ni
lah dapat merapatkan hubungan sesame keluarga.. awwh! ;)
i love my family!! <3 <3 <3

Wednesday, 27 June 2012

ANNIVESSARY!!!!

OHH MY!!! it has been 5 yearss relationship with him! ;)
alhamdulillah ya ALLAH.. aku pun tak sangka aku dan dia dapat betahan selama ini!
kalau orang tanye.. "ko sayang die ke? ko cintakan die ke?" aku hanye 
mampu tersenyum.. dalam hati aku berkate "hanye ALLAH je tahu macam 
mana aku sayangkan die! ;) moge2 jodoh kami panjang lah hendaknyer YA ALLAH! 
emm.. 5 tahun kan.. fyuhh.. macam2 lah kiteorang lalui.. gaduh lah..
drama lah.. bertumbuk lah.. haha! yang penting.. suke duke.. sama2 tempuh..
"YOU IS ME, ME IS YOU" 
wahh.. da cam tag line filem lah pulak.. ;p
banyak sebenarnyer nak luahkan.. tapi taktaw lah nak mule
macam mane.. hewhew.. aku cume mampu tersenyum meleret
cam kerang basi dah nih.. uhuhu.. err.. dye call aku tadi.. n.. he wish for our annivessary.
so sweet.. like SERIOUSLY sweet! ;) eheh.. sorang sambut kat umah.. 
sorang sambut kat hutan.. huhuhu.. ape lah nasib.. yang penting.. 
masing2 igt antare satu same lain.. seriously i love you sooooo much!!
as you know.. i swear to love you every moment forever.. happy annivessary sayang..;)
hopefully our relationship last forever.. panjangkanlah jodoh kami YA ALLAH..
amin ya robbal a'lamin.. ;)

memory album.. ;)
 
 us.. ;)
 
thank you for accepting the way i are for all this time..
thank you for keep loving me most of the time..
thank you for being patient with me..
thank you for being with me all the time..
and thank you for bringing sunshine in my life love..
i love you..
_zahrulweda_
;)
 
 i love you YES!! ;)

Saturday, 23 June 2012

sebelum cahaya ;)

Ku teringat, hati,
Yang bertabur, mimpi,
Kemana kau pergi, cinta
Perjalanan sunyi,
Yang kau tempuh sendiri,
Kuatkanlah hati, cinta

 Ingatkan engkau kepada,
Embun pagi bersahaja,
Yang menemani mu,
Sebelum cahaya
Ingatkan engkau kepada,
Angin yang berhembus mesra,
Yang ‘kan membelai mu, cinta

Kekuatan, hati,
Yang berpegang, janji,
Genggamlah tangan ku, cinta
Ku tak akan pergi,
Meninggalkan mu sendiri,
Temani hati mu cinta

Ingatkan engkau kepada,
Embun pagi bersahaja,
Yang menemani mu,
Sebelum cahaya
Ingatkan engkau kepada,
Angin yang berhembus mesra,
Yang ‘kan membelai mu, cinta

KAN MEMBELAIMU CINTA~~


i sang this song when i miss you.. like SERIOUSLY i miss you.. ;(

Friday, 22 June 2012

RINDU!

rindu! memang aku tengah rindukan seseorang nih..
rindu yang wat aku sasau malam malam nih!!
aishh! ape la nasib.. kekasihku di penjara PLKN!
awwhh! ayat yang sangat metafora! emm..
rindu lah.. tataw nak terangkan macam mane..
dah rindu2 nih mula lah nak teringat saat2 bersama..
pastu bukak lagu sedih2 plus jiwang tahap nak muntah!
then mule lah menangis cam orang mati laki..
(  kalau da perempuan tuh perempuan jugak kan =.=" )
next week plak aku balek kat penjare aku dekat KSKB tu pulak..
ntah bile dapat jumpe.. ermm.. ade jodoh nanti..
jumpe lah lagi.. yedak?? aishhhh!! sedih pulak hati kite ni haa!! 
BTW.. i miss him sooo badly!! 

introduce.. this is my mr.right and and my only love. ;)

 
 cinta org myammar dan bangla!! HAHA! ;P
sayang.. i miss you.. i miss us..
i love you.. ;)

Thursday, 21 June 2012

reneww~

okayy.. Blog lame dah selamat sampai kat TONG SAMPAH!!
haha!! Sadis kan?? Aku bukak blog tuh berabuk semacam jee..
Serabut pulak aku tengok.. So in the end.. Aku musnahkan
je blog tuh.. Tamat dah riwayat beliau.. Sedih kan???
Tak payah nak sedih sangat lah kan.. So ni lah blog baru..
emm.. Aku memang tak pandai nak berblog2 nih..
SO just for fun je lah.. tak hadap pun nak followers ramai2..
So..
HELLO NEW BELOGG!!!
;P

so inilah aku.. tak cantik tak smart tapi aku bersyukur~~
;p